Over de tweede etappe lijkt minder te vertellen dan over de eerste etappe… Misschien hebben we het helemaal verkeerd en komen we veel moois tegen tijdens het fietsen van deze etappe. De etappe gaat in ieder geval van Langförden naar Mandelsloh en is ruim 100 kilometer lang. Bekijk hieronder de interactieve kaart van de tweede etappe met de hoogteverschillen die we gaan overwinnen.

De eerste plaats die we tegenkomen is Barnstorf. Hier zijn het vondsten van de trechterbekercultuur, kerken en natuur die een bezoek aan Barnsdorf de moeite waard maken. Hieronder is het prehistorische ganggraf Düste te zien.

Grossteingrab Duste

Prehistorisch ganggraf Düste” door Einsamer Schütze licentie CC BY-SA 4.0

Nadat we Barnsdorf achter ons laten fietsen we richting Sulingen. Een mooi gebouw daar is de watermolen aan de Meierdam.

Watermolen Sulingen
Watermolen aan de Meierdamm” door Losch

Hierna komen we in Nienburg/Weser. Een stad in een mooie omgeving om te wandelen en te fietsen. In de stad zelf staan veel beelden van bijvoorbeeld de Die kleine Nienburgerin, aspergefontein, hinnikende hengst of glasblazers. We eindigen de tweede etappe uiteindelijk in Mandelsloh.


Aspergefontein” door Losch
Etappe 2 Van Langforden naar Mandelsloh

Berichtnavigatie