Op 2 juli fietsen we van Winschoten naar Langförden in onze eerste etappe. We worden uitgezwaaid in Winschoten en komen na een tocht van iets meer dan 100 kilometer aan op onze bestemming. We willen elke etappe laten leven door jullie de route en foto’s van de omgeving en bezienswaardigheden te laten zien. Als fietsers kunnen we veel meer van de natuur en omgeving zien, maar zeker niet bij iedere bezienswaardigheid stoppen. We delen ze toch graag met jullie! Bekijk hieronder de interactieve kaart van de eerste etappe met de hoogteverschillen die we gaan overwinnen.

We fietsen vanaf Winschoten eerst door het gebied rond Papenburg met mooie natuur. We komen langs Gut Altenkamp, een landgoed in Aschendorf dat eind vorige eeuw door Papenburg is aangekocht en waar nu concerten en tentoonstellingen georganiseerd worden.

Gut Altenkamp Aschendorf
Gut Altenkamp (Aschendorf)” door Volkmar Becher

Na Aschendorf fietsen we door natuurgebied Obermoor. Waarschijnlijk voor jullie alleen bekend van het bord naast de A31 in Duitsland, maar deze keer gaan we het op de fiets goed verkennen. Van de Obermoor fietsen we zo door naar een ander natuurpark: Naturpark Hümmling. In dit natuurpark zijn veel hunebedden te vinden in de Hünengräberstraße auf dem Hümmling. Ook staat hier staat een bijzondere windmolen met waterrad staan. Een bijzonder ontwerp zoals wij deze nog niet in Nederland gezien hebben.

Huven Huvener Muhle`

Hüven – Hüvener Mühle 04” door Daniel Mennerich licentie CC BY-NC-ND 2.0

Daarna fietsen we naar Cloppenburg. In de buurt van Cloppenburg is een museumdorp dat de geschiedenis en levenswijze van de lokale bewoners van Nedersaksen wil laten zien.

Museumsdorf – Cloppenburg” door Esther Westerveld licentie CC BY 2.0

We komen nu in de buurt van de finish van de eerste dag: Langförden. Deze plaats staat bekend om zijn Sint-Laurentiuskerk. En dan zit de eerste etappe erop… Goed eten, rusten en slapen en morgen door naar etappe 2!

Etappe 1 Van Winschoten naar Langförden

Berichtnavigatie