Deze derde etappe is qua afstand en bezienswaardigheden een overgangsetappe. Het lijkt een etappe te zijn waarin wielercommentatoren zoals Maarten Ducrot en Karsten Kroon het publiek vermaken met anekdotes uit hun fietsverleden en Herbert Dijkstra zijn kastelenboek gebruikt om bijzondere plekken van een verhaal te voorzien.

We zien in deze etappe een stuk minder groen en komen minder bezienswaardigheden tegen dan in de eerste twee etappes. Wel is het een rit waarin we, zoals Maarten Ducrot en Karsten Kroon dat ook kunnen, terug kunnen denken aan onze eerste klimtraining in de buurt van Osnabrück. Een rit waarin we op goed wegdek bovenaan de klim kwamen, waarna het op de modder en gladde steentjes alleen veilig was om naar beneden te wandelen.

Hans doet een hele snelle afdaling

Na die glibberige afdaling zijn we de routes die we plannen beter gaan bestuderen. We ontdekten in de route naar Roemenië nog een rivier waar we over zouden moeten kunnen steken, maar de foto hieronder maakt duidelijk dat daar oversteken geen optie is. We hebben de route daarom aangepast.

Misschien toch een traitlon van maken?!

Na deze anekdotes, en nog steeds op de fiets in deze derde etappe, komen we langs een aantal golfclubs. Op dat moment denken we vast terug aan het stuk van de mountainbikeroute Veendam over de golfclub De Compagnie bij recreatiegebied Borgerswold waar we vanaf afgelopen winter vaak geweest zijn om te trainen.

Gelukkig is er tijdens zo’n lange rit altijd wel iets moois te zien. Zo fietsen we langs de Irenensee bij Uetze naast het Schilfbruch natuurgebied, misschien een gebied waar Herbert Dijkstra een verhaal bij zou kunnen vertellen? Wij houden het hier bij een foto.

Irenensee

Irenensee-Panorama”, door noluck licentie CC BY-NC-ND 2.0

Met het oversteken van de Nördliche Okeraue, een natuurgebied waarin de rivier de Oker stroomt komt het eindpunt van de route in zicht. In de buurt van de Oker kunnen we nog kijken naar het natuurgebied met mooie uiterwaarden, ruimte voor vogels en wandelpaden voor bezoekers. Kort daarna komen we aan bij de finish voor vandaag: Wenden bij Braunschweig.

Etappe 3 Van Mandelsloh naar Wenden

Berichtnavigatie