Etappe 7 van Luckau naar Bad Muskau

De zevende etappe is de laatste etappe in Duitsland, we eindigen deze etappe net voordat we Polen binnenfietsen. Op de kaart zien we al veel plaatsen met zowel een Duitse als een Poolse naam.

De fietsroute pakt de kortste route van Luckau naar Bad Muskau (Mužakow), waar we bij de plaats Calau (Kalawa) een heel klein puntje van het Spreewald meepakken. Het Spreewald is een veengebied waar de rivier de Spree doorheen loopt. De Spree loopt verder door naar Berlijn waar hij bijvoorbeeld om het Museuminsel loopt. Het Spreewald zelf heeft iets weg van het bij ons bekende Giethoorn, maar dan meer bebost.

Spreewald” door mab6266 licentie CC BY-NC-ND 2.0

Na Calau (Kalawa) komen we in de buurt van Drebkau (Drjowk). Hieronder een foto van de omgeving waar we graag doorheen willen fietsen in de zomer 🙂

Sonnenblumenfeld bei Drebkau” door blackpictures licentie CC BY-NC-ND 2.0

Tegen het einde van de route verruilen we de Duitse deelstaat Brandenburg in voor Saksen waarna we snel Bad Muskau binnenfietsen. Bad Muskau ligt in het noordelijkste puntje van Saksen, tegen de Poolse grens. Bij Bad Muskau ligt het Fürst-Pückler-Park (Park Mużakowski). Dit park ligt grotendeels aan de andere kant van de rivier de Neisse, die hier de grens met Polen markeert. Het Poolse deel van het park hoort sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog bij de Poolse stad Łęknica.

Fürst-Pückler Schloss Bad Muskau” door blackpictures licentie CC BY-NC-ND 2.0

Etappe 7 Van Luckau naar Bad Muskau

Berichtnavigatie